NY BOG

Yoga med omtanke

De fleste kender yoga som effektive fysiske øvelser på en måtte. Men yoga handler om langt mere end bare kroppen.

Yoga bygger på en ældgammel livsfilosofi, og den visdom kan vi med fordel tage med i resten af tilværelsen.

Yoga med omtanke
giver en grundig indføring i forskellige yogaformer, så du bliver i stand til at finde netop den stilart, der passer til dit liv lige nu.

Du får typiske øvelsesprogrammer for iyengar-, ashtanga- og yin-yoga samt redskaber til, hvordan du kan få mere ud af din yogapraksis, inkl. metoder til meditation og vejrtrækningsøvelser. Også mysore- og hot-yoga berøres.

Begynderen kan starte her med et overblik over yogastilarterne, introduktion til stillingerne og en god praksis. Den erfarne yogaudøver kan få udfordringer, indsigt og filosofiske tankeeksperimenter.

forside.jpg

Re-examine all you have been told
in school or church or in any book,
Dismiss whatever insults your own soul;
And your very flesh shall be a great poem …

And have the richest fluency, not only in its words,
But in the silent lines of its lips and face,
And between the lashes of your eyes,
And in every motion and joint of your body.

Walt Whitman

Venlig væren i verden 

Forfatteren formidler yoga som mere end en vej til effektivitet og flad mave. Igennem misforståelser og fejltagelser og alt for meget arbejde, har hun fundet frem til en mere balanceret tilværelse og underviser nu i yoga som en transformerende kraft for kroppen, sindet og i verden. Yoga giver ingen hurtige løsninger eller garantier, og yoga én gang om ugen løser ikke en stresset tilværelse. Det kræver mod og tid at lade yoga afbalancere i stedet for bare at fortsætte med at gøre det man plejer.

Yoga med omtanke viser et yogaliv i pagt med naturen, familien og årstidernes gang. Yoga med omtanke fortæller om muligheden for en yogapraksis, der ikke kun er til gavn for dig selv i form af en stærk og velfungerende krop, men som også giver dig evnen til større medfølelse og menneskelighed. Det er yoga med omtanke. Det er en venlig væren i verden. En væren med balance, både med miljøet og med ro i sindet under store omvæltninger. Noget som de fleste kunne trænge til i en hektisk hverdag. 

Du får desuden 10 opskrifter på duftende, dejlige arabiske og indiske retter til morgenmad, hyggestunder og gæster.

Smilendetwist.jpg

Asanas have been evolved over the centuries so as to exercise every muscle, nerve and gland in the body. They secure a fine physique, which is strong and elastic without being muscle-bound and they keep the body free from disease. They reduce fatigue and soothe the nerves. But their real importance lies in the way they train and discipline the mind. B.K.S. Iyengar

nytprofil.jpg

Om forfatteren

Kristine Skytte Glue er født i 1979 i Odense og flyttede til Ærø i 2014. Hun er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling, har boet i Frankrig og i Syrien og har i mange år arbejdet med flygtninge og integration og desuden med demokratiudvikling i Jordan og Tunesien. 

Kristine fortæller i bogen om sit møde med yoga og sin rejse gennem forskellige yogastilarter, forskellige lande og forskellige livsfaser. En rejse, der foreløbig er endt på den lille ø Ærø. Her driver hun en yogaskole, skriver, bader i havet året rundt, dyrker jorden og passer de mange menneskelige relationer i lokalsamfundet.

Yoga is an art, a science and a philosophy. It touches the life of man at every level, physical, mental and spiritual. It is a practical method for making one’s life purposeful, useful and noble. B.K.S. Iyengar

Køb bogen

Bogen kan købes hos forfatteren, bestilles ved Muusmann Forlag - og på andre hjemmesider, hvor du normalt køber bøger.

Den kan også købes i boghandlere over hele landet.

Bor du på Ærø

eller kommer du på besøg, kan du bestille bogen direkte hos forfatteren og afhente den, på den måde sparer du på fragten.

Ærø - Søfolk, frihed og velsmag

Lige nu kan du desuden få bogen Ærø - Søfolk, frihed og velsmag af Kristine Skytte Glue og Bjørg Dalheim, sammen med Yoga med omtanke til kun 500 kr. Normalpris for Ærø-bogen er 299,95 kr.