forside.jpg

Stå stærkt, vilde kvinde

De færreste af os tænker nok over, at de fleste yogastilarter oprindeligt blev skabt af mænd - til mænd. I den vestlige del af verden, er det nemlig et flertal af kvinder, som dyrker yoga. Men hvad hvis yoga oprindeligt havde været udviklet af kvinder og for kvinder? Hvordan kunne en sådan yogaform se ud? I sin nye bog Stå stærkt, vilde kvinde undersøger forfatter og yogalærer Kristine Skytte Glue området – men oplever samtidig en del utilsigtede sideeffekter af at tage sin styrke og kvindelighed tilbage.

Du kan bestille bogen nedenfor - hvis du ønsker den tilsendt, husk at tilføje porto.

Lyt til mantraet Om Tryam Bakam fra bogen.

Tænk, hvis vi kunne være i kontakt med kroppens naturlige rytme – at vi ikke skulle kunne klare det samme hele tiden, selvom det er det, samfundet kræver, både dagsrytme, månedsrytme og livscyklus? Lad os frem som kvinder med stolthed over vores cyklus, vores særlige evner og egenskaber – i stedet for at pakke dem væk og prøve at passe ind.

- Kristine Skytte Glue

Stå stærk, vilde kvinde beskriver sammenfald mellem energicentrene i kroppen (chakraer) og de energilinjer, der løber i kroppen (meridianbaner) for at nå frem til en samlet forståelse, der inddrager den kvindelige krop og psyke og de forskellige faser, en kvinde bevæger sig igennem i løbet af en måned og igennem et helt liv.

Læseren får i denne bog både teori og praksis, øvelsesprogrammer, meditationer, mantraer, som alt sammen er i harmoni med og tilpasset den kvindelige organisme. Dertil kommer flere skriveøvelser, som hjælper læseren til at reflektere over sin praksis og finde frem til en mere afbalanceret tilværelse i pagt med sin cyklus og sit kvindeliv.

Hvad forfatteren ikke havde forventet var, at arbejdet med bogen skulle trække hende ud af den depression, hun havde kæmpet med i årevis, og at hun måtte afslutte sit ægteskab gennem 20 år. At hun samtidig fandt inspirationen og energien til at begynde at skrive en roman og siden kunne lægge den antidepressive medicin. Og nok det vigtigste – at hvis vi leder efter det, så er der støttende kvindefællesskaber, mod, nærvær og omsorg, overalt.

Krone.jpg

Lyt til mantraet Hey ma durga fra bogen her:


”Lad os finde det kvindelige potentiale i yoga, den ro, der kan give os balance og næring som en kraft til forandring. I stedet for adskillelse som det hektiske liv, mange af os føler os tvunget til at leve, så lad yoga forbinde os med jorden, med vandet, med alle elementer, med kreativiteten, med pleje, omsorg og fertilitet. Med din egen styrke, med dit mod og din medfølelse kan du gå ud og skabe forandring både i dit eget liv og i verden.”

- Kristine Skytte Glue

forside.jpg

De fleste kender yoga som effektive fysiske øvelser på en måtte. Men yoga handler om langt mere end bare kroppen. Yoga bygger på en ældgammel livsfilosofi, og den visdom kan vi med fordel tage med i resten af tilværelsen.

Forfatteren formidler yoga som mere end en vej til effektivitet og flad mave. Igennem misforståelser og fejltagelser og alt for meget arbejde, har hun fundet frem til en mere balanceret tilværelse og underviser nu i yoga som en transformerende kraft for kroppen, sindet og i verden. Yoga giver ingen hurtige løsninger eller garantier, og yoga én gang om ugen løser ikke en stresset tilværelse. Det kræver mod og tid at lade yoga afbalancere i stedet for bare at fortsætte med at gøre det man plejer.

Yoga med omtanke viser et yogaliv i pagt med naturen, familien og årstidernes gang. Yoga med omtanke fortæller om muligheden for en yogapraksis, der ikke kun er til gavn for dig selv i form af en stærk og velfungerende krop, men som også giver dig evnen til større medfølelse og menneskelighed. Det er yoga med omtanke. Det er en venlig væren i verden. En væren med balance, både med miljøet og med ro i sindet under store omvæltninger. Noget som de fleste kunne trænge til i en hektisk hverdag. 

Yoga med omtanke giver en grundig indføring i forskellige yogaformer, så du bliver i stand til at finde netop den stilart, der passer til dit liv lige nu. Du får typiske øvelsesprogrammer for iyengar-, ashtanga- og yin-yoga samt redskaber til, hvordan du kan få mere ud af din yogapraksis, inkl. metoder til meditation og vejrtrækningsøvelser. Også mysore- og hot-yoga berøres.

Du får desuden 10 opskrifter på duftende, dejlige arabiske og indiske retter til morgenmad, hyggestunder og gæster.

Begynderen kan starte her med et overblik over yogastilarterne, introduktion til stillingerne og en god praksis. Den erfarne yogaudøver kan få udfordringer, indsigt og filosofiske tankeeksperimenter.

Køb bogen her nedenfor - husk at tilføje porto, hvis du ønsker den tilsendt. Bogen kan også bestilles hos Muusmann Forlag - eller alle de steder du normalt køber bøger.

Smilendetwist.jpg

Re-examine all you have been told
in school or church or in any book,
Dismiss whatever insults your own soul;
And your very flesh shall be a great poem.

And have the richest fluency, not only in its words,
But in the silent lines of its lips and face,
And between the lashes of your eyes,
And in every motion and joint of your body.

Walt Whitman

OM FORFATTEREN

Kristine Skytte Glue er cand.mag. og yogalærer og har i mange år arbejdet med flygtninge og integration. Hun har undervist i yoga siden 2003 og driver yogaskolen Ø-yoga på Ærø, hvor hun bor med sine børn. Stå stærkt, vilde kvinde er hendes tredje bog. Kristine har bevæget sig fra en krævende tilværelse med fysiske skader, stress og depression til et liv i større balance i pagt med naturen og i et stærkt kvindefællesskab. Et fællesskab, der rækker langt ud over lokalsamfundet til de mange kvinder, der også arbejder for en større balance og anerkendelse af det feminine.