forside.jpg


Stå stærkt,
vilde kvinde


Lydfiler til bogen på vej.

Du kan skrive dig op til vores nyhedsbrev her - så får du besked, når der bliver lagt materiale på.

Krone.jpg

De færreste af os tænker nok over, at de fleste yogastilarter oprindeligt blev skabt af mænd - til mænd. I den vestlige del af verden, er det nemlig et flertal af kvinder, som dyrker yoga. Men hvad hvis yoga oprindeligt havde været udviklet af kvinder og for kvinder? Hvordan kunne en sådan yogaform se ud? I sin nye bog Stå stærkt, vilde kvinde undersøger forfatter og yogalærer Kristine Skytte Glue området – men oplever samtidig en del utilsigtede sideeffekter af at tage sin styrke og kvindelighed tilbage.

Tænk, hvis vi kunne være i kontakt med kroppens naturlige rytme – at vi ikke skulle kunne klare det samme hele tiden, selvom det er det, samfundet kræver, både dagsrytme, månedsrytme og livscyklus? Lad os frem som kvinder med stolthed over vores cyklus, vores særlige evner og egenskaber – i stedet for at pakke dem væk og prøve at passe ind.

- Kristine Skytte Glue

I Stå stærk, vilde kvinde undersøger forfatteren sammenfald mellem energicentrene i kroppen (chakraer) og de energilinjer, der løber i kroppen (meridianbaner) for at nå frem til en samlet forståelse, der inddrager den kvindelige krop og psyke og de forskellige faser, en kvinde bevæger sig igennem i løbet af en måned og igennem et helt liv.

Hvad hun ikke havde forventet var, at arbejdet med bogen skulle trække hende ud af den depression, hun havde kæmpet med i årevis, og at hun måtte afslutte sit ægteskab gennem 20 år. At hun samtidig fandt inspirationen og energien til at begynde at skrive en roman og siden kunne lægge den antidepressive medicin.

Og nok det vigtigste – at hvis vi leder efter det, så er der støttende kvindefællesskaber, mod, nærvær og omsorg, overalt.

Yoga Vesterstrand High lunge 2.jpg
lysimørket.lysere.jpg

Læseren får i denne bog både teori og praksis, øvelsesprogrammer, meditationer, mantraer, som alt sammen er i harmoni med og tilpasset den kvindelige organisme. Dertil kommer flere skriveøvelser, som hjælper læseren til at reflektere over sin praksis og finde frem til en mere afbalanceret tilværelse i pagt med sin cyklus og sit kvindeliv.

I stedet for at lade yoga være en et område, hvor kvinder endnu en gang tilpasser sig en patriarkalsk struktur, kunne vi begynde at se yoga som kvindefrigørelse – som en metode der kan hjælpe os med at stå frem som kvinder, med stolthed og den fulde balance, med hårdt og blødt og blidt, nænsomhed og visdom.


”Lad os finde det kvindelige potentiale i yoga, den ro, der kan give os balance og næring som en kraft til forandring. I stedet for adskillelse som det hektiske liv, mange af os føler os tvunget til at leve, så lad yoga forbinde os med jorden, med vandet, med alle elementer, med kreativiteten, med pleje, omsorg og fertilitet. Med din egen styrke, med dit mod og din medfølelse kan du gå ud og skabe forandring både i dit eget liv og i verden.”

- Kristine Skytte Glue

OM FORFATTEREN

Kristine Skytte Glue er cand.mag. og yogalærer og har i mange år arbejdet med flygtninge og integration. Hun har undervist i yoga siden 2003 og driver yogaskolen Ø-yoga på Ærø, hvor hun bor med sine børn. Stå stærkt, vilde kvinde er hendes tredje bog. Kristine har bevæget sig fra en krævende tilværelse med fysiske skader, stress og depression til et liv i større balance i pagt med naturen og i et stærkt kvindefællesskab. Et fællesskab, der rækker langt ud over lokalsamfundet til de mange kvinder, der også arbejder for en større balance og anerkendelse af det feminine, og som har bidraget til denne bog.

forfatterprofilstor.jpg

Du kan bestille bogen her.

Bor du på Ærø kan bogen afhentes efter aftale.

Køb bogen250 kr